Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Ballet F1

Ballet F1

Ballet F1

Отпорност:

HR = Fol: 0-1 (US1-2) / ToMV: 0-2 / V

IR = M

Сегмент:

Детерминантен хибрид за пролетно производство

Плод:

  • големина 200-220 г
  • убава црвена боја
  • добро оплодува и не пука
  • униформна големина

Растение:

  • избалансирано растение
  • многу раностасно
  • добро реагира на употреба на хормони

Технологија:

Бидејки во зимски и ранопролетни услови имаме намалена односно недоволно светлина преку денот, се јавува проблем при оплодувањето кај повеќето хибриди во овој сегмент, додека кај Ballet тоа не е така туку напротив кај него имаме извонредно оплодување и одличен кружен облик на плодот што го прави Ballet вистински избор за овој период на производство во услови со греење и без греење.

Ballet F1Календар