Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Begonia

Begonia

Begonia F1

Бегонија(Begonia semperflorens)

Овој тип на бегонија е веројатно најмногу одгледувана бегонија во нашата држава.
Во светот е наречена “восочен тип”, поради восочениот изглед на лисјата.
Овие бегонии се одгледуваат претежно како едногодишни. Сите имаат сјајни лисја
и постојано цветаат, со црвена, розова и бела боја на цветови. Листовите се со две бои,
зелена и бронзена. Цветовите се со единечни и двојни форми. Оптимална температура за
развој е од 18-21 ̊ С, рН 5,5-5,8 и се прихранува 1-2 седмичо наизменично со
растворливи ѓубрива НПК 14:10:26+3Mg и 14:07:28+5CaO.

Бегонијата пристигнува во табли бројчано по: 72, 128, 264, 480 растенија по табла.

BegoniaBegonia F1trayКалендар