Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Карфиол

Spacestar F1

Karfiol

Оваа сорта на карфиол е со извонреден квалитет, има цвет со снежно бела боја, компактна тешка глава, помалку овална.

Растенијата се со јак пораст и со крупни листови кои добро ја покриваат главата позната по одличната особина на стрестолерантност.

Просечна должина на вегетацијата е 72 дена.

Може да се употребува за преработка и за свежа конзумација.

Лесно прилагодлива сорта, едноставна за производство за сите видови на земјиште.

Spacestar F1Календар