Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Краставица

Epsilon F1

Epsilon F1

Краток тип на краставица за рано производство

  • Нов партенокарпен тип на кратка краставица
  • Растението е со силен раст
  • Плодовите се со темно зелена боја, циллиндричен облик со слабо изразени брадавици
  • Должината на плодот се движи од 18-20 см
  • Одлично се оплодува на ниски температури
  • Се препорачува за прв пролетен турнус и производство во пластеници
  • Средно отпорен на пепелница

Nevada F1

Овој хибрид се карактеризира и препорачува за најрано пролетно производство, во услови на краток ден и слаба светлина за стакленици и пластеници

Хибрид кој е погоден за одгледува на почва како и за хидропонско одгледување

Се работи за средно бујен и генеративен хибрид на краставица која одлично се оплодува во услови на краток ден и слаба количина на светлина

Плодовите се темно зелени, карактеристично без “врат” со должина од околку 35-40 см и тежина од околу 200-300 грами

Vigorex F1

Хибрид за рано пролетно и летно производство

Женски партенокарпен хибрид

Хибрид кој се покажа како доста одличен за летно производство

Хибрид со доста буен раст кој е отпорен на пепелница а воедно и толерантен на стресни услови

Плодовите се со темно зелена боја, со должина од 30-35 см со благо ребраста кора и со тежина на плодовите од 200-250 грами

Препорака за засадување е 1,5-1,8 растенија на квадратен метарКалендар