Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Кромид

Aldobo F1

Aldobo F1

  • многу распространета и доста позната сорта посебно во нашата држава и во цела источна Европа
  • сорта која што е доста отпорна на цветање
  • лесно ги поднесува зимските температури од -15 до -20 °С
  • главите се округли, доста изедначени а понекогаш благо сплоснати со тенок врат
  • бојата на лушпата е жолта до жолто-кафеава
  • тежината на главиците се движи од 80-100 г па и повеќе
  • хибрид кој што е погоден за свежа потрошувачка

Aldobo F1Aldobo F1Календар