Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Модар патлиџан

Diva F1

Diva е овално издолжена хибридна сорта за производство во оранжерии, пластеници и на отворено, што добро се оплодува под релативно ладни временски услови.

Растението е право, јако и бујно со средно долги интернодии. Зелените листови се без боцки и секогаш се во хоризонтална положба.

Растението е отворено и лесно за берба. Плодот издолжено-овален околу 30 см, сјајен, мазен со темно пурпурна боја и без боцки. Внатрешниот состав е бел.

Diva F1Diva F1Календар