Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Epsilon F1

Epsilon F1

Epsilon F1

Краток тип на краставица за рано производство

  • Нов партенокарпен тип на кратка краставица
  • Растението е со силен раст
  • Плодовите се со темно зелена боја, циллиндричен облик со слабо изразени брадавици
  • Должината на плодот се движи од 18-20 см
  • Одлично се оплодува на ниски температури
  • Се препорачува за прв пролетен турнус и производство во пластеници
  • Средно отпорен на пепелница


Календар