Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Karistan F1

Karistan F1

Karistan F1

Резистенција:

IR = Co: 1/ Fon: 0, 1

Уште една нова сорта од лубеница во широката низа од Syngenta Seeds компанија која ќе ги задоволи потрошувачите со висок критериум за квалитет. Karistan F1 е право задоволство за љубителите на добра лубеница.

Karistan F1 е најнов хибрид во палетата на најнови сорти во Европа, лубеница со безпрекорен квалитет.

Предности за производителот:

  • овален облик
  • тежина
  • средноран хибрид
  • долго останува на стеблото со непроменет квалитет
  • растение со голем потенцијал на пораст
  • висок принос

Предности за трговците (продавачите)

поради ситното и малубројно семе добро се чува (складира)

при подолго чување полесно се планира продажбата

голема униформност на плодовите

Предности за потрошувачите

внатрешноста на плодовите со примамлива црвена боја

внатрешноста на плодот со многу ситно семеКалендар