Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Minaret F1

Minaret F1

Сегмент:

Детерминантен хибрид наменет за рано производство како во ниски така и во високи пластеници.

Плодот кај оваа добро позната сорта има тежина од 200-250 г, сите плодови се униформирани со убава црвена боја и со голема способност за транспортабилност.

Растението е силно, дава ран принос, одлично избалансирано растение со одлично оплодување и толерантност на хормони.

Оваа сорта се препорачува да се одгледува на една цветна гранка.

Отпорност:

HR = V / TMV: 0 / ToMV: 0-2 / Fol: 0-1 (US1-2)

IR = M

Domat 1Domat 2Domat 3Календар