Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Nevada F1

Nevada F1

Овој хибрид се карактеризира и препорачува за најрано пролетно производство, во услови на краток ден и слаба светлина за стакленици и пластеници

Хибрид кој е погоден за одгледува на почва како и за хидропонско одгледување

Се работи за средно бујен и генеративен хибрид на краставица која одлично се оплодува во услови на краток ден и слаба количина на светлина

Плодовите се темно зелени, карактеристично без “врат” со должина од околку 35-40 см и тежина од околу 200-300 грамиКалендар