Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Paronset F1

Paronset F1

Отпорност:

HR=Fol> 0-1 (US1-2) / ToMV : 0-2 / TSWV /V

Сегмент:

Индетерминантен хибрид на домат за оранжериско и пластеничко летно и есенско производство.

Плод:

 • одлично оплодување и при екстремно високи температури
 • и покрај доброто оплодување одлична униформност на плодовите со големина од 230-260 г
 • не пука и може да стои на растението подолго време без промена на квалитетот со убава црвена боја без зелен прстен
 • LSL
 • потполна исполнетост на внатрешноста

Растение:

 • силно вегетативно растение со одличен (не збиен) распоред на листовите и силно развиен коренов систем
 • одличен баланс на вегетативност и генеративност
 • толерантен на температурни стресови (шокови)
 • одлично покривање на плодовите во летниот период

Технологија:

 • погоден за производство при екстремно високи температури
 • производство на 6-7 цветни гранки дава најдобри оптимални резултати


Календар