Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Romanza F1

Romanza F1

Romanza F1 во сезоната 2009/2010 се појавува во подобрено издание со далеку покрупно семе што досега беше психолошка пречка кај производителите.

Во повеќе држави потрошувачките тестови кои ги извршивме во нашите фирми, секаде се истакнуваше ROMANZA F1 како најкомплетен хибрид.

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • надворешна кора со атрактивна сино-зелена боја
 • тешка и масивна / компактна лубеница
 • атрактивен изглед при пресек на плодот без пукнатини
 • тенка кора
 • внатрешноста (месото) е со кармин црвена боја
 • многу ситни и малубројни семки
 • внатрешноста (месото) е ‘рскаво и се топи во устата
 • хармоничен, многу сладок вкус
 • спаѓа во групата на најраностасни хибриди (порана од Topgun F1 за 4 дена)
 • се смета за многу бујно/снажно растение во својата група на зреење
 • се одликува со три до четири плода по растение со големина од 8-10 кг
 • иако има темна боја, оштетувањата на кората од сонце и се минимални
 • семето е ситно така да почетниот развој е малку побавен во однос на хибридите кои имаат покрупно семе, но во понатамошниот развој тоа многу брзо го надокнадува така да крајниот резултат е многу брз хибрид. При калемење, сеидбата треба да се планира седум дена пред сеидбата на подлогата

И ОДНАДВОР И ОДВНАТРЕ Е ПРАВА УБАВИЦА!

Romanza F1Romanza F1Romanza F1Календар