Syngenta Zeraim Gedera Daehnfeldt
Salvia

Salvia

 

Салвија(Жарче)

Салвиа (Salvia splendens) е тропскo цвеќе кое расте во топли краеви кое со широкиот
спектар на бои представува прекрасна декорација низ градините и парковите,
вклучувајќи бела, салмон, виолетова, традиционалната црвена, по кое и го добила
името жарче како и двобојните. Субстрат стандард со глина, pH од 6.2-6.5 и EC
помеѓу 0.7-1.0. Се прихранува 1-2 седмичо наизменично со растворливи ѓубрива
НПК 14:10:26+3Mg и 14:07:28+5CaO.

SalviaSalviaКалендар